wimsans.blogg.se

School why and how?

Publicerad 2014-08-18 18:04:00 i Dagbok, Åsikter & Tankar,

 
 
Skolan... HUR svårt och jobbigt det än är tar vi oss dit, vet ni varför?  Jo för vi är inte beredda att ta konsekvenserna av att inte gå dit. Det är ingen som tvingar dig att gå till skolan och göra ditt bästa, du kan skita i allt. Men är du beredd att ta konskvenserna av det?  
Skulle inte tro det, för då skulle du inte komma in på ett gymnasium, kommer du inte på ett gymnasium blir det svårare att få jobb, får du inget jobb har du inga pengar att försörja dig på och ja,  jag tror ni förstår... 
 
Så istället för att gå till skolan med en sur min och en negativ inställning, gå dit med ett leende och tänk på allt positivt du får genom att gå i skolan. Det FINNS ett ordspråk som säger att det finns något positivt i varje dag, så förstora de positiva  istället för de negativa. Om du går till skolan och är positiv och ger allt du har kommer du få något tillbaka, nämligen bra betyg och då kommer du bli mer peppad att FORTSÄTTA jobba.  
Hitta de saker som PASSAR dig, är det att lyssna på musik medan du pluggar matte, gör det, är din grej att göra mind maps gör det då. Sen måste vi ALLA inse att man inte kan vara bra på allt och inte sätta för hög press på sig själv,  för då blir man inte nöjd med det där B:et som man egentligen ska bli super nöjd med.  Men om det blir för stressigt och jobbigt, prata med din lärare och föräldrar och kom på en lösning, de finns till för att hjälpa dig, såVÅGA BE OM HJÄLP! 
 
Ville publicera det här inlägget igen nu när skolan börjar för många, och många av er kanske behöver lite peppning!

Kommentarer

Postat av: Pia

Publicerad 2014-08-20 08:25:59

Vilket underbart inlägg och vilken sund inställning! Heja dig!

Postat av: Agnes

Publicerad 2014-08-20 08:26:20

Riktigt bra och peppande inlägget! Håller helt med dig! Ska man ändå gå till skolan ska man gå dit glad! :D

Postat av: 💋Kissie💋

Publicerad 2014-08-20 20:23:37

Hej hej 💋Kissie💋 jag vet att jag inte har kommenterat på länge har varit ute och rest. Men jag ville vara säga vilket bra inlägg jag håller helt med. Gör alltid ditt bästa, håll humöret uppe och ge aldrig upp Då kanske du en dag är lika känd som mig 💋💋💋

Svar: Tack tack! Hoppas du hade en bra resa! 😘😂
Wilma None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela